iyiyizbiz ile #  

Akne Oluşumuna Eğilimli Ciltler İçin Bakım Tavsiyeleri

16-11-2022 10:38
Akne Oluşumuna Eğilimli Ciltler İçin Bakım Tavsiyeleri

Akne Oluşumuna Eğilimli Ciltler İçin Rutin Bakım Tavsiyeleri

Sıklıkla yüz, sırt ve göğüs bölgesinde oluşan akneler, insanı oldukça rahatsız eden bir cilt sorunudur. Akne oluşumunun birçok nedeni vardır. Cilde gerekli bakımın yapılmaması, hormonlar, ergenlik çağı, yanlış ürün kullanımı, aşırı tatlı tüketimi, gazlı içecekler ve genetik faktörler akne oluşumunun en önemli nedenlerindendir.

Eğer siz de akneye eğilimli bir cilde sahipseniz uygulaması kolay ve etkili  bakım tavsiyelerimize hemen bir göz atın.


Sert ve Tahriş Edici Ürünlerden Uzak Durun!

Akneli ciltler yağlı bir yapıya sahiptir ve çok fazla sebum üretir. Akneli cilt temizliğinde yapılan en büyük yanlışlardan biri de cildi bu yağlardan temizlemek için sert ürünlerin kullanılmasıdır. Çoğu zaman cilde zarar veren bu ürünler, akneler üzerinde ters etki yaratabilir. Bu sebeple cildinize uygun, sert olmayan köpük ya da jel temizleyiciler kullanmaya dikkat edin. 


Gözenek Sıkılaştıran Ürünler Kullanın!

Gün sonunda cildinizde kir ve yağlar gözeneklere dolarak, tıkanır. Bunun sonucunda da  akne oluşur. Özellikle akneye eğilimli bir cilde sahipseniz mutlaka gözeneklerinizi arındırmalısınız. Cildinizi derinlemesine temizledikten sonra cildinize en uygun gözenek sıkılaştırıcı serum ve tonikler kullanın.


En Önemli Tavsiye Doğru Yapılmış Bir Cilt Temizliğidir!

Hangi tür cilt tipine sahip olursanız olun, cilt temizliği herkes için çok önemlidir. Akne de dahil olmak üzere karşılaştığınız hemen hemen tüm cilt sorunlarının en önemli sebeplerinden biri cildin doğru ve düzenli bir şekilde temizlenmemesidir. Akne oluşumunu engellemenin ilk adımı da cilt temizliğidir. Bu nedenle yapacağınız ilk iş gün içerisinde çevresel faktörlerinde etkisiyle tıkanan gözeneklerinizi açarak, cildinizi temizlemek olmalıdır.


Ellerinizle Cildinize Dokunmayın!

Gerek iş yaşamında gerek sosyal hayatta ellerimizle sürekli bir yerlere dokunuruz, sürekli bir şeylerle temas halindeyiz ne yazık ki.  El temizliğine ne kadar dikkat etsek de her zaman gerekli hijyeni sağlamak mümkün olmayabilir. İşte tam da bu nedenle ellerinizi ne kadar sık yıkasanız da temiz olduğunu düşünseniz de cildinize temas etmeyin. Özellikle böyle bir alışkanlığınız varsa da hemen bundan vazgeçin.

 

Her Mevsim Güneş Kremi Kullanın!

Cildiniz sağlığı için çok önemli olan güneş kremlerini sadece yaz mevsiminde değil, her mevsim kullanmalısınız. Cildiniz ister yağlı ister kuru olsun güneş kremi kullanmayı bir alışkanlık haline getirmelisiniz. Güneş kremleri, akneye eğilimli bir ciltlerde cilt kusurlarının kalıcı iz bırakmasına engel olur. 


Makyaj Malzemelerinizi Temiz Tutun! 

Makyaj yaparken kullandığınız fırça ve süngerlerinizin temizliğine dikkat edin.  Fırça ve süngerlerde biriken bakteriler akne oluşumuna neden olur. Fırça ve süngerlerinizi haftada bir kez sabunlu su ile yıkayarak, temizleyin. Malzemelerinizi başka biriyle de sakın paylaşmayın. 


Cildinize Uygun Nemlendirici Seçin!

Cildi akne oluşumuna eğilim gösteren kişiler genellik nemlendirici kullanmayı tercih etmezler. Nemlendiricilerin, cildi daha fazla yağlandıracağını düşünürler. Oysa ki cilt bakımının olmazsa olmazlarından nemlendiriciler, cildin daha sağlıklı olması için gerekli olan nemi sağlar. Hatta birçok nemlendirici sahip olduğu özellikler ile ciltteki yağlılığı azaltır ve gözenekleri arındırır. Bu nedenle nemlendirici seçerken muhakkak cilt tipinize uygun olanı tercih edin.

Siz de akne gibi önemli bir cilt sorunu yaşıyorsanız iyiyizbiz.com’un sizler için sunduğu ürünleri hemen inceleyin.

Akne oluşumunu engelleyen serumlar, nemlendiriciler, akne maskeleri ve daha birçok ürüne iyiyizbiz.com’un cilt bakım ürünleri kategorisinden uygun fiyata sahip olabilirsiniz.  

 

Ürün önerileri için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

https://www.iyiyizbiz.com/urun/avene-yagli-ve-akneli-ciltler-icin-matlastirici-tonik-200-ml-5765

https://www.iyiyizbiz.com/urun/neostrata-foaming-glycolic-wash-yagli-ve-akneli-ciltler-icin-yuz-temizleyici-kopuk-8854


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.