iyiyizbiz ile #  

Kışın Kuruyan Dudaklar İçin Bakım Önerileri

03-11-2022 14:01
Kışın Kuruyan Dudaklar İçin Bakım Önerileri

Kışın Kuruyan Dudaklar İçin Öneriler

Dudaklarımız, göz altlarından sonra vücudumuzdaki en hassas ve bakıma en fazla ihtiyaç duyan bölgedir. Özellikle, ciltteki yağ salgısı dudaklarda daha az olduğu için dudaklarımız çatlamaya ve kurumaya oldukça müsaittir. Bu nedenle genellikle kış aylarında soğuk ve kuru havanında etkisiyle dudaklarımız kuruyup, çatlayabiliyor. Sadece soğuk hava değil, kötü beslenme alışkanlıkları sıvı alımının yetersiz olması, kullanılan kozmetik ürünlerin kalitesiz ya da sağlıksız olması, sürekli tükürmek ve dudaklarımızı sürekli ıslatmak dudak kurumasının ve çatlamasının önemli sebeplerindendir. 


Kullandığınız Kozmetik Ürünlerine Dikkat Edin!

Dudak kuruluğunun ve dudak çatlamalarının en önemli nedenlerinden biri yanlış, sağlıksız ve kalitesiz kozmetik ürünler kullanmaktır. Özellikle son kullanma tarihi geçmiş ya da kalitesiz kozmetik ürünlerini kullanmamalısınız.


Ruj Kullanmadan Önce Koruyucu Bir Ürün Kullanın!

Her ne kadar sağlıklı ve kaliteli kozmetik ürünler kullanıyor olsanız da makyaj yapmadan hemen önce muhakkak dudaklarınıza koruyucu bir ürün sürün. Bir pamuk yardımıyla dudaklarınıza süreceğiniz koruyucu ile gün içerisinde dudaklarınızın kurumasını engelleyerek çatlamasını önleyebilirsiniz. 


Yeteri Kadar Su Tüketin!

Yeteri miktarda su içmemek, sadece dudaklarınızın değil, tüm cildinizin de  kurumasına neden olur. Bu nedenle düzenli su tüketimi  hem cildiniz hem de dudaklarınız için oldukça önemlidir. Bol su içmeyi ihmal etmeyin.


Peeling Yapın!

Cildin ölü hücrelerden arınmasını sağlayan peelingi dudaklarınız için de uygulayabilirsiniz. Dudak peelingini düzenli olarak yapıldığında, dudaklarınız ölü hücrelerden arınarak, daha dolgun, renkli ve canlı görünür. Ayrıca peeling sonrası kullanacağınız dudak nemlendiricisinin de daha kısa sürede etki etmesini sağlar.


Besleyici Yağlar Kullanın!

Dudak kuruluğu ve çatlaklarına karşı korunmada en etkili yöntemlerden biride Hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi besleyici yağlar kullanmaktır. Bu yağlar ile dudaklarınıza düzenli olarak bakım yaparak, dudak çatlamalarına engel olabilirsiniz. Daha sağlıklı görünen dudaklara kavuşabilirsiniz.


Dudak Bakım Kremleri Kullanın!

Dudaklarınızın kurumasını engellemek ve nemini korumak için dudak bakım kremleri kullanabilirsiniz. Doğru seçilen bakım kremleri ile hem dudaklarınızın kurumasına engel olursunuz hem de dudaklarınız canlı ve sağlıklı bir görünüm kazanır. O nedenle sık sık dudak bakım kremi sürmeli ve gün içerisinde tekrarlamalısınız.


Gün Sonunda Rujunuzu Temizleyin!

Makyajınızı temizlerken özellikle dudak yüzeyini de temizlemeyi sakın unutmayın. Gün içerisinde kullandığınız rujun çıktığını düşünüp, yanılabilirsiniz. Çünkü gözle görünmese de rujunuz dudak yüzeyinde kalır ve doğru bir şekilde temizlenmediğinde dudaklarınız rahat nefes alamaz. Sonuç olarak dudaklarınız sağlığını kaybeder. Bu nedenle yatmadan önce makyaj temizleyiciler ya da nemli bir pamuk yardımıyla muhakkak dudaklarınızı temizlemelisiniz. Uzun süre geçmeyen dudak çatlamaları için bir uzmana başvurmayı sakın unutmayın!

Soğuk havaların yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde dudaklarınız çatlamaya ve kurumaya başlamadan hemen önleminizi alın ve iyiyizbiz.com’un size sunduğu, dudak bakımında yararlı olacak ürünlerimize bir göz atın. iyiyizbiz.com’da her türlü ihtiyacınıza uygun ve kaliteli ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz.

iyiyizbiz.com ile sağlığınız ihmale gelmez.


Ürün önerileri için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.