iyiyizbiz ile #  

Kuruyan Cildinizi Nemlendirme Önerileri

14-11-2022 15:51
Kuruyan Cildinizi Nemlendirme Önerileri

Cilt Kuruluğuna İyi Gelecek Öneriler

Kserozis yani cilt kuruluğu, hemen hemen herkesin yaşadığı önemli bir sorundur. Derinin üst tabakasının yaklaşık %10’luk bir kısmını su oluşturur. Bu tabakadaki suyun azalması ciltte kuruluğa ve onunla birlikte kaşıntı ve çatlamaya neden olur. Cilt kuruluğu vücutta; yüz, el, bacak ve kollarda daha sık görülmektedir.


Cilt Neden Kurur?

Cilt kuruluğu sorunu yaşayanların genellikle altta yatan önemli bir hastalığı yoktur. Cildin kurumasının birçok sebebi vardır. Yeterli miktarda su tüketmemek, alkol ve sigara kullanımı, kişisel temizlik ve bakıma gerekli özenin gösterilmemesi, çok sık duş almak ve gözeneklerin tıkanması bu önemli cilt kuruluğunun en önemli sebeplerindendir.


Cildimizin Kuruduğunu Nasıl Anlarız? Belirtileri Nelerdir?

Ciltte kaşıntı, pul pul dökülme, yer yer kızarıklık ve su ile temas ettiğinde gerginlik hissi cilt kuruluğunun en önemli belirtileridir. 

Daha sağlıklı ve bakımlı bir cilde sahip olmak için artık cildimizi nemlendirmemiz gerektiğinin önemini biliyoruz. Cildimizin hem nem dengesini sağlamak hem de nemini korumak için birkaç öneriyi hemen aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. 


Doğru ve Sağlıklı Beslenin!

Vitamin yönünden zengin ve sağlıklı beslenmek cildiniz için çok önemlidir. Cildinizin nem dengesini korumak ve kurumasına engel olmak için özellikle A, B, E vitamini açısından zengin gıdalar tüketin.


Bol Bol Su İçin!

Su içmek hem cildimiz hem de genel sağlığımız için çok önemlidir. Nemli ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın düzenli ve yeteri kadar su içmekten geçtiğini unutmayın. Gün içerisinde cildinizin ihtiyacın olan suyu içtiğinizde cildiniz daha canlı bir görünüme kavuşur.


Duştan Çıktıktan Sonra Cilt Tipinize Uygun Ürünler Kullanın!

Cilt kuruması daha çok duş sonrasında oluşur. Eğer duş sonrası cildinizin kuruduğunu ve gerildiğini hissediyorsanız, parfümsüz ve sabunsuz temizleyiciler kullanmalısınız. Cildinizi nazikçe temizlemeli, özellikle sert temizleyicilerden uzak durmalısınız. Sert temizleyiciler cildinizin daha hızlı kurumasına neden olur. Duş sonrası cildinize uygun nemlendirici ve yağ kullanmak cildinizin daha nemli kalmasını sağlar.


Yatmadan Önce Nemlendirici Losyonlar Kullanın!

Cildinizi hem neme doyurmak hem de yenilemek için yatmadan önce nemlendirici losyonlar kullanın. Böylece uyku esnasında cildiniz de tazelenmiş olacaktır. 


Cildinizi Soğuktan Koruyun!

Soğuk hava ve özellikle rüzgâr cildinizi hem kurutur hem de yıpratır. Bu nedenle soğuk havada dışarı çıkarken muhakkak cildinizi soğuktan ve rüzgârdan koruyacak giysiler (eldiven, şapka, boyunluk vb.) tercih edin. Ayrıca dışarı çıkmadan önce muhakkak bir nemlendirici krem kullanın.


Temizlik Yaparken Eldiven Kullanın!

Cildinizin kurumasını engellemek için temizlik yaparken eldiven kullanmaya özen gösterin. Eldivenler, deterjan ve su ile daha az temas etmenizi sağlar ve böylece cildinizin zarar görmesini engeller. 

Cildinizin kurumaması için düzenli olarak bakım ürünleri ve nemlendirici kremler kullanarak, cildinizi nemlendirin. Banyo sonrası nemlendirici kremler, losyonlar, makyaj sonrası kullanacağınız tonik ve temizleyiciler gibi tüm cilt tipine uygun ürünleri ve daha fazlasını iyiyizbiz.com’un cilt bakım ürünleri kategorisinde bulabilirsiniz. 

iyiyizbiz.com’un ayrıcalıklı alışveriş deneyimi ile cildinize hak ettiği değeri verin!

 

Ürün önerileri için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

https://www.iyiyizbiz.com/urun/bepanthol-derma-temel-nemlendirici-kuru-hassas-ciltler-losyon-200-ml-9462

https://www.iyiyizbiz.com/urun/rilastil-xerolact-cok-kuru-ciltler-icin-temizleyici-yag-200-ml-8882

 https://www.iyiyizbiz.com/urun/rilastil-xerolact-cok-kuru-ciltler-icin-balm-200-ml-8866

https://www.iyiyizbiz.com/urun/avene-cold-cream-kuru-cok-kuru-ciltler-icin-nemlendirici-krem-40-ml-7751

https://www.iyiyizbiz.com/urun/avene-cok-kuru-ciltler-icin-nemlendirici-krem-xeracalm-creme-200-ml-5913

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.