iyiyizbiz ile #  

Selülit Neden Oluşur, Nasıl Baş Edilir?

16-11-2022 11:33
Selülit Neden Oluşur, Nasıl Baş Edilir?

Selülit Nedir? 

Selülit, cilt yüzeyinde çukurlu, portakal kabuğuna benzeyen görünüme neden olan bir dolaşım bozukluğu sorunudur. Yağ hücreleri ile doğrudan ilişkili olan selülit özellikle kadınlarda daha sık görülmektedir. 


Selülit Neden Oluşur?

Selülitin nedenleri ile ilgili kesin bir yargıda bulunmak yanlış olur. Fakat genel olarak sağlıksız beslenme, aşırı tuz kullanımı, kilo alımı, kilo kaybı, hareketsiz yaşam, hormonal değişiklikler, sigara ve alkol kullanımı selülitin nedenleri arasında gösterilebilir. Ayrıca yapılan şok diyetler selülitin en önemli nedenidir. 


Selülit Vücudun Daha Çok Hangi Bölgelerinde Oluşur?

Selülit, vücudun daha çok yağlı ve yağlanmaya eğilimli bölgelerinde oluşur. Bacaklar, kalça, karın bölgesi ve basen selülitin en çok oluştuğu yerlerdir. 


Selülit Oluşumunu Tetikleyen İçecek ve Yiyecekler Nelerdir?

Sağlıksız, yağlı ve çok tuzlu yiyecekler tüketmek selülit oluşumuna direkt sebep olmasa da selülit oluşmasını mümkün kılmaktadır. Selülit oluşumuna neden olan bu ürünler ise:

  • Yoğun tuzlu yiyecekler,
  • Turşu,
  • Pirinç,
  • Kızartma,
  • Margarin, 
  • Çay ve kahve,
  • Kola ve diğer asitli içeceklerdir.

 Yukarıda sıraladığımız ürünleri hayatımızdan tamamen çıkarmamız mümkün değil ne yazık ki. Burada önemli olan ölçülü bir şekilde kullanmaya dikkat etmektir. Örneğin; kafeini hayatımızdan çıkarmak zor fakat en azından kullanım sıklığını azaltmak mümkün. 


Selülit Gidermede Kullanılan Yağlar

Selülitlerden kurtulmanın yollarından biri de doğal yağlardır. Selülit masajında kullanılan bu yağların ısıtıcı etkisi, cilt altında yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlarlar. Böylece ciltteki çukurlu görünüm azalır. Bu doğal yağlar ise şunlardır:

  • Limon yağı
  • Kekik yağı
  • Portakal kabuğu yağı
  • Keten tohumu yağı
  • Kayısı yağı
  • Susam yağı
  • Greyfurt yağı
  • Ardıç yağı

 

Selülitin  Dereceleri Nelerdir? Nasıl Tespit Edilir?

Selülitin 3 derecesi vardır.

1. Derece: Selülitin en hafif ve başlangıç derecesi olan 1. derecede, ayakta durduğunuzda ya da yattığınızda selüliti gözle fark edemezsiniz. Cildinizi pürüzsüz olarak görürsünüz. Sadece elle bastırdığınızda selülit görüntüsü olur. 

2. Derece: Bu aşamada yattığınızda cildinizi pürüzsüz görürken, ayakta durduğunuzda ise selüliti kolayca fark edebilirsiniz. Özellikle otururken bacak bacak üstüne attığınızda selülit daha da belirginleşir. 

3. Derece: Bu aşamada hem ayakta durduğunuzda hem de yattığınızda selülit görüntüsü oluşur. Ciltteki portakal kabuğu görüntüsü daha derindir. Bu aşamada selülit ağrı da yapabilir. 


Selülit Ağrı Yapar Mı?

Bir önceki konu başladığında da açıkladığımız gibi 3. derece selülit ne yazık ki ağrı da yapabiliyor. Bu ağrılar genellikle menopoz döneminde ki kadınlarda görülmektedir.


Selülitten Nasıl Kurtuluruz?

Selülitten kurtulmanın birçok yolu var. Fakat öncelikle selülitin oluşma sebebini iyi anlamak ve doğru analiz etmek gerekir.  Eğer selülitin nedeni fazla kilolar ve hareketsizlik  ise çözüm belli. Hareketli bir yaşam, spor ve diyet. Hatta spor ve diyet ikilisi selülitten kurtulmanın en etkili yoludur. Yaşam düzeninizde yapacağınız bu radikal değişiklik büyük oranda vücudunuzdaki selülit oranını azaltacaktır. Bu süreçte bol bol su içmeyi de sakın unutmayın. 

Eğer spor ve diyet ikilisi işe yaramıyorsa deforme olmuş yağ dokusuna odaklanan cihazlarla yapılan işlemleri de düşünebilirsiniz.  

Selülitin nedeni eğer genetik yatkınlıktan kaynaklanıyorsa bundan kurtulmak için ne yazık ki bir çözüm yöntemi henüz yok. 

Bir diğer çözüm önerisi ise selülit giderci kremler kullanmak. Bu kremleri spor ve diyetle de destekleyerek kullanırsanız selülitten kurtulmanızı hızlandırabilirsiniz. İyiyizbiz.com’un selülitten en hızlı şekilde kurtaracak ürünlerini cilt bakım kategorisinde bulabilirsiniz.

İyiyizbiz.com’un avantajlı fiyatları ve kaliteli hizmet anlayışının tadını çıkarmak için hemen ürünlerimize göz atın.

 

Ürün önerileri için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

https://www.iyiyizbiz.com/urun/nuxe-body-reve-de-the-vucut-kremi-200-ml-8250

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.